Pitkä kuuma kesä

Olkoon otsikon legendaarinen rokkiralli tulevan kesälomakauden tunnuskappale.

Olkoon otsikon legendaarinen rokkiralli tulevan kesälomakauden tunnuskappale. Ainakin kevät ja alkukesä ovat olleen sään puolesta erinomaisia. Ennen grillin sytyttämistä on aika summata kulunutta alkuvuotta ja kurkistaa myös tulevan vuosipuoliskon asioihin. Käy myös lukemassa toimitusjohtajamme kesäblogi.

Asiakaspalvelumme ei lepää kesälläkään, tuki palvelee kesällä arkisin 9.00-16.00. Kaikki tiedotteet päivittyvät myöskin koko kesän ajan Lemonsoft-ohjelmiston uutisnurkkaan. Toimiva palvelu on osa asiakaskokemusta ja sen kehittäminen on ollut ja tulee jatkossakin olemaan merkittävä teema Lemonsoftin toiminnan kehittämisessä. Helpdesk-ratkaisuamme on kehitetty helpoksi ja asiakasystävälliseksi; tukipyynnöt voi kirjata suoraan järjestelmästä tai sähköpostitse. Kehittäminen jatkuu edelleen, tavoitteena alan paras asiakaskokemus.

Tätä kirjoittaessa 200 yritystä on valinnut alkuvuoden aikana Lemonsoftin uudeksi toiminnanohjaus-järjestelmäkseen, kasvua reilut 15% viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Kiitos luottamuksesta nykyisille ja tuleville asiakkaillemme. Teemme joka päivä aktiivisesti työtä, että olemme luottamuksenne arvoisia.

Eräs entinen presidenttimme totesi joskus: ”Mikään ei ole niin vaikeaa kuin ennustaminen, erityisesti tulevaisuuden ennustaminen”. Tuo lause sopii mielestäni myös Lemonsoftin kuluneeseen alkuvuoteen. Ohjelmistokehitykseen, ylläpitoon ja käyttöönottoihin liittyvät asiat ovat ennustettavissa kohtuullisen pitkälle, mutta matkan varrelle mahtuu yllätyksiäkin – jos ei muuten, niin työmäärään tai aikatauluun liittyen.

Syksy tuo tullessaan merkittävän, kaikkia yrityksiä koskevan uudistuksen, tulorekisterin. Itse tulorekisteri tulee käyttöön 1.1.2019, mutta siihen liittyvät valmistelutyöt on syytä tehdä ajoissa. Kyseessä lienee isoin yksittäinen lakisääteinen muutos sitten Sepa-maksujen. Olemme huomioineet tulorekisterin kehityksen jo hyvissä ajoin. Lemonsoft-ohjelmistoon ensimmäiset tulorekisteriin liittyvät ominaisuudet julkaistiin maaliskuussa ja kokonaisuus valmistuu syksyn aikana – kunhan verottaja saa ensin oman ohjeistuksensa tehtyä. Kaikki tuoreimmat tulorekisteriin liittyvät uutiset löydät uutisportaalistamme www.lemonnews.fi. Julkaisemme lisäksi elokuussa tulorekisteriin liittyvän sivuston www.lemonsoft.fi/tulorekisteri.

Asiakkaillemme näkymätöntä, mutta meille ohjelman kehittäjänä merkittävää asiaa on edustanut LemonOnlinen Angular-sovelluskehyksen päivittäminen tuoreimpaan versioon.

Molemmat esimerkit osuvat lausahdukseen ennustamisen vaikeudesta; tulorekisteri siltä osin, että uskallan väittää isolle osalle suomalaisista yrityksistä tulevan kiire tulorekisterin kanssa ja Angular siksi, että tarvittava muutos on ollut tiedossa, mutta laajuutta, aikataulua ja työmäärää on ollut hankalaa arvioida.

Palataanpa aloitukseen ja otsikkoon; ’Kuuma kesä’-kappale loppuu sanoihin: ”Paikoilleni en nyt jää”. Se kuvastaa hyvin Lemonsoftin tavoitetta; haluamme koko ajan kehittää niin ohjelmistoa kuin omaa toimintaamme asiakkaittemme hyödyksi ja mahdollistaa asiakkaittemme liiketoiminnan kehitys toiminnanohjausjärjestelmän avulla.

Tämän myötä haluan toivottaa asiakkaillemme, henkilökunnallemme ja yhteistyökumppaneillemme hyvää ja aurinkoista, kuumaa kesää!