ViiMet Oy

”Aikaisempaan verrattuna resursseja on säästynyt selkeästi” Yrittäjä Olli Rissanen

Joensuulainen konepaja ViiMet Oy kehittää toimintaansa viisivuotissyklin mukaisesti. Yrittäjä Olli Rissanen kertoo yrityksen olevan tällä hetkellä erityisen kiinnostunut hyödyntämään digitalisaatiota entistä konkreettisemmin. Olli Rissanen ja Ari Niskanen ostivat ViiMet Oy:n itselleen kuusi vuotta sitten. Nyt tavoitteina on hakea ja lukea dataa yksinkertaisemmin ja nopeammin, niin henkilöstön kuin ViiMet Oy:n asiakkaidenkin eduksi. Yrityksen toiminnanohjausjärjestelmänä toimii edellisellä viisivuotiskaudella hankittu Lemonsoft.

”Lemonsoft on ensimmäinen tuotannonohjausjärjestelmämme ja ollut käytössä vuodesta 2012. Tätä ennen ViiMetissä oli pärjätty Excelillä, vuodesta 1986 alkaen. Tämä oli kuitenkin kankea ja aikaa vievä tapa hoitaa tiedonhallintaa.”, kertoo Rissanen. ”Tiesimme, että kasvu jota suunnittelmme ei Excelillä taipuisi. Itselläni ja Ari Niskasella oli muista järjestelmistä aiempaa kokemusta. Kun tällä kokemuksella kävimme tutustumassa Lemonsoftiin ensimmäisen kerran, ei siinä loppujen lopuksi muita vaihtoehtoja edes ollut.”

Olli Rissanen kertoo yrityksen saaneen apua Lemonsoftilta käyttöönottoon. ”Lemonin käyttöönoton henkilöt olivat asiantuntevia, tehden käyttöönotosta mukavaa.” Ensivaikutelma järjestelmästä on pitänyt paikkansa myös käytännössä. ”Verrattuna järjestelmiin, mitä olen käyttänyt aiemmin, Lemonsoft on konepajaympäristössä helppo ja selkeä.”, kuvailee Olli Rissanen ohjelman käyttöä yrityksen arjessa. Viimet Oy:ssä Lemonsoftin kautta hoidetaan osto, myynti, tilaustenkäsittely, tarjouslaskenta, palkanlaskenta, kirjanpito, rakenteet sekä työajanleimaukset. ”Aikaisempaan verrattuna resursseja on säästynyt selkeästi. On myös hienoa, että näemme luvut reaaliajassa suoraan johdon työkaluista. Tämä on meille älyttömän hyvä.”

Kuusi vuotta sitten hankittu Lemonsoft on kaiken kaikkiaan vakiinnuttanut paikkansa Viimet Oy:n käytössä. ”Käytettävyyden lisäksi on hyvä, että järjestelmä on paikallinen ja meitä lähellä. Hankinta ei ole harmittanut. Päinvastoin, olemme ylpeitä Lemonsoftin käyttäjiä.”

 

 

 

ViiMet Oy lyhyesti:

  • Ydinosaamisalueet: Hitsattavat ja koneistettavat osakokonaisuudet
  • Työllistää 24 henkilöä
  • Perustettu vuonna 1986
  • Toimipiste Joensuussa
  • Lisätietoja: www.viimet.fi