Vero.fi: Ei palkanmaksua -ilmoitus

Ei palkanmaksua -ilmoituksen voi antaa oma-aloitteisten verojen veroilmoituksella korkeintaan joulukuuhun 2018 asti.

Työnantajasuoritukset ilmoitetaan 1.1.2019 lähtien tulorekisteriin. Käyttöönotto vaikuttaa palkkatietojen ilmoittamiseen jo nyt. Ei palkanmaksua -ilmoituksen voi antaa oma-aloitteisten verojen veroilmoituksella korkeintaan joulukuuhun 2018 asti. Säännölliset työnantajat, joilla ei ole palkanmaksua elo-joulukuussa, eivät siten voi enää kesäkuun jälkeen antaa etukäteen kuuden kuukauden ei palkanmaksua -ilmoitusta.

Alkuvuodelle 2019 kohdistuva ei palkanmaksua -ilmoitus annetaan tulorekisteriin.

Esimerkki: Jos haluat ilmoittaa ennakkoon kuudelta kuukaudelta ei palkanmaksua -tiedon syyskuusta 2018 alkaen, ilmoita se syys-joulukuun ajalta oma-aloitteisten verojen veroilmoituksella. Anna ilmoitus tammi-helmikuulta 2019 tulorekisteriin. Huomaa, että tulorekisteri-ilmoituksen voit antaa vasta tammikuussa.

Palkka.fi-palvelua käyttävän työnantajan ei palkanmaksua -ilmoitus lähtee palvelusta kuukausittain suoraan tulorekisteriin.

§  Lue lisää muutoksesta: Muutokset työnantajasuoritusten ilmoittamiseen 2019

§  Lue lisää tietojen ilmoittamisesta: Ilmoita palkkatiedot tulorekisteriin vuodesta 2019 alkaen  (tulorekisteri.fi)