Veslatec Oy

Laserleikkaukseen erikoistuneen Veslatec Oy:n osakas Jani Poikkimäki:
”Olemme suositelleet Lemonsoftia monille muillekin yrityksille.”

Vaasalainen Veslatec Oy tarjoaa asiakkailleen erilaisia laserleikkauksen palveluita tilaustuotteista konsultaatioon. Yrityksen suurimmat asiakkaat ovat mm. ABB:n yksiköt kotimaassa sekä kansainvälisillä markkinoilla. Keskeinen kilpailutekijä on vastata asiakkaan tarpeeseen nopeasti ja tehokkaasti. ”Asiakkaidemme projektit eivät odota. Veslatecilla pystymme vastaamaan toiveisiin ja aikatauluihin viemällä isojakin tilauksia nopeasti läpi.”, kertoo Veslatecin toimitusjohtaja Tom Bergström.

Panostus on kannattanut, sillä Veslatecin omistajat ennustavat tilikaudelle n. 30 % kasvua, josta osa on peräisin tuotanto-osuuden myynnistä. Samaan aikaan nyt 20 henkilöä työllistävä yritys on palkannut noin yhden työntekijän lisää kuukaudessa. ”Toimintamme on aikaisemmin ollut maltillisempaa, mutta nyt tahti kasvaa kovaa vauhtia. Samalla tämä tarkoittaa meillä sitä, että kaikki pitää löytyä yhä paremmin yhdestä järjestelmästä, eikä asioita voi jättää muistin varaan.”, korostaa osakas Jani Poikkimäki.  Datahallinnan nojautuessa yhä enemmän toiminnanohjausjärjestelmän varaan, Veslatecissa perehdytään tarkemmin jo kymmenen vuotta käytössä olleen Lemonsoftin tarjoamiin työkaluihin.

”Me yrittäjät teemme usein yhteistyötä toistemme kanssa. Olemme itse tykänneet käyttää Lemonia ja suositelleet ohjelmistoa monille muillekin yrityksille.”, Poikkimäki kertoo. Uutta tai vaihtoehtoista ERP-järjestelmää pohtivat yritykset ovat ottaneet yhteyttä Veslateciin, jossa yrittäjät ovat kertoneet kokemuksiaan Lemonsoftista. ”Olemme kertoneet Lemonin päivittäisestä käytöstä täällä meillä, kuinka tilaukset tehdään ja kuinka hyödynnämme ohjelmaa tuotannossa.” Veslatecissa pitkän uran tehnyt Jani Poikkimäki on suositellut ohjelmaa monelle harkitsevalle, joka on lopulta päätynyt yhteistyöhön Lemonsoftin kanssa.  ”Kun kaikki palikat ovat yhdessä ohjelmistossa, on toiminta helppoa. On ollut kätevää, kun työaikakirjaukset, laskutus ja kirjanpito ovat samassa tai vaikkapa lähettää tilausvahvistus suoraan sähköpostiin. Tarvittaessa olemme saaneet apua Helpdeskistä, joka on kehittynyt selkeästi vuosien varrella ja mennyt eteenpäin.”

Veslatec Oy:ssä on tapahtunut kasvun ohella merkittäviä muutoksia. Tom Bergström, Jani Poikkimäki sekä kolmas osakas Aki Norrbacka ostivat Veslatec Oy:n sen entisiltä omistajilta kymmenen kuukautta sitten. Samalla myytiin 20 % osuus tuotannosta pois. Poikkimäki katsoo hyvillä mielin eteenpäin: ”Mielenkiintoisia haasteita riittää. Meillä on kova kasvuhalu ja haluamme firmaan mukavia ja osaavia ihmisiä töihin, jotka vievät kanssamme yritystä eteenpäin.  Tämän ohella tarvitsemme järjestelmän, joka pystyy kulkemaan mukana ja taipumaan tarpeisiimme.”

Lemonsoft mukana Veslatec Oy:n arjessa: 

  • Kymmenen vuoden yhteistyö
  • Ohjelma sekä Lemonsoft Oy:n tarjoama käyttötuki kehittynyt Veslatecin toiminnan ohella
  • Resurssien käyttö sekä tiedonhallinta tehokkaampaa kaikkien toimintojen sijaitessa yhdessä ohjelmistossa

Veslatec Oy lyhyesti:

  • Perustettu 1989
  • Työllistää 20 henkilöä
  • Palveluina yksilölliset laserleikkaukset, sekä mm. suunnittelu, kokoonpano sekä konsultaatio
  • Päätoimipiste ja tehdas Vaasassa
  • Suunnittelu- ja myyntikonttori Asiakkala

Lue lisää: www.veslatec.com