Tarkmet

Tarkmet Oy:n toimitusjohtaja Ari Kärjenmäki:
”Nostimme toimitusvarmuuttamme merkittävästi Lemonsoftin avulla.”

Vaasalainen konepaja Tarkmet Oy tarjoaa asiakkailleen suunnittelua, alihankintaa, sekä omia tuotteita ja järjestelmiä. Vuonna 1999 perustetun yrityksen tuotevalikoimaan kuuluu mm. hydraulipuristimia, korjaamopuristimia sekä isompia linjastopuristimia, joilla käsitellään esimerkiksi autonpeltiä tai lämmönvaihtimia. Hydrauliprässit tuotteina ovatkin saaneet nauttia suuren yleisön huomiota, kun tamperelainen pariskunta avasi Youtubeen puristuskokeilulle oman kanavan. Hydrauliprässi, jota miljoonayleisön saaneen kanavan ylläpitäjät käyttävät reissun päällä on peräisin Tarkmetiltä.

Tarkmet Oy on luottanut Lemonsoftin toiminnanohjausjärjestelmään jo vuodesta 2007. ” Olemme saaneet monta asiaa kuntoon Lemonin myötävaikutuksella.”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Ari Kärjenmäki. ”Emme aikanaan halunneet lähteä liian ison ja jäykän järjestelmän matkaan. Lemon oli sopivan kokoinen ja on kehittynyt merkittävästi matkalla.” Ohjelmisto on saanut nauttia yrityksen luottamusta, sillä n. 10 vuoden käyttökokemuksen jälkeen Lemonsoft on Tarkmet Oy:n käytössä lähes täysimääräisesti. Yksi syy käyttäjätyytyväisyyteen on käyttöönottovuoden jälkeen tapahtunut merkittävä parannus Tarkmet Oy:n toimitusvarmuudessa: ”Nostimme toimitusvarmuuttamme merkittävästi Lemonsoftin avulla, lähes 100 %:iin. Nyt Lemonin käyttö on vilkastunut entisestään ja olemme tehneet päätöksen siirtää loputkin toiminnot sinne.” Tällä hetkellä ohjelmistoon tuotu projektipuoli on otettu hyvin käyttöön tuotteiden räätälöintien osalta.  Myötävaikuttamassa on ollut puoli vuotta sitten yrityksessä aloittanut tuotantopäällikkö Jukka Rosbacka. ”Etenkin puristintuotteissamme on melko usein tarvetta räätälöinneille.”

Tarkmet Oy ostaa verkostoltaan paljon tuotteita ja palveluita, n. 2/3 toimista tulee ostopalveluiden myötä. Hieman yli 20 henkilöä työllistävä yritys käyttää omissa tuotteissaan alihankkijoita ja tekee loppukokoonpanon joko päätoimipisteessään Vaasassa tai muutama vuosi sitten yritysostona hankitun Jämsänkosken tuotannossa. Osalla yhteistyökumppaneita on myös Lemonsoftin toiminnanohjausjärjestelmä käytössä. Toimitusjohtaja Ari Kärjenmäki on tyytyväinen siitä, että verkostossa on saman ohjelman käyttäjiä: ”Toimintaamme helpottaa kovasti, kun käytämme molemmat samaa järjestelmää. Toisaalta olemme pystyneet myös opastamaan niitä käyttäjiä, joille ohjelma ei ole ollut käytössä yhtä kauan kuin meillä. ”

Tällä hetkellä Tarkmet Oy:n kevät 2018 näyttää vilkkaalta, sillä Jämsänkosken tuotantoa ollaan siirtämässä Vaasaan. Samaan käynnissä on valmistelut joka toinen vuosi pidettäviin Konepajamessuihin, joilla yritys esittelee uusia tuotteita. Tuoreen tuotevalikoiman myötä työtilanne on vilkastunut. ”Meillä on hyvä porukka, joilla on hyvä asenne, ja joiden kanssa pystymme toteuttamaan haastaviakin vaiheita. Nyt olemme aloittaneet pitkästä aikaa vuorotyöt. Tämä kertoo tilanteesta.”,avaa Kärjenmäki kevään kuulumisia. Uusien työntekijöiden lisäksi lisäresursseja haetaan yhä enemmän toiminnanohjausjärjestelmästä. ”Lemon auttaa siihen, että tiedämme missä mennään, mitä on tulossa ja että vahvistukset ja toimitukset toimivat. Ohjelma on selkeästi tukenut sitä, että olemme pystyneet nostamaan, että pitämään toimitusvarmuuden hyvällä tasolla.”

Lemonsoft mukana Tarkmet Oy:n arjessa

  • Toimitusvarmuuteen merkittävä nousu ja varmuuden ylläpito Lemonsoftin tuella
  • Sujuva yhteistyö muiden, Lemonsoftia käyttävien yritysten kanssa
  • Täsmällinen tilausten seuranta
  • Takana yli kymmenen vuoden yhteistyö, jonka aikana Lemonsoft kehittynyt merkittävästi

Tarkmet Oy lyhyesti

  • Perustettu 1999
  • Tarjoaa asiakkailleen suunnittelua, alihankintaa, sekä omia tuotteita ja järjestelmiä
  • Tuotteina mm. hydraulipuristimia, korjaamopuristimia sekä isompia linjastopuristimia
  • Päätoimipiste Vaasassa
  • Työllistää yli 20 työntekijää