Narvi

Kotimainen osaaminen ja asiakaslähtöinen toiminta lähellä Narvi Oy:n sydäntä
”Lemonsoft on toimiva, asiakaslähtöinen sekä ehdottomasti monipuolinen”

Kotimainen sauna-ja tulisijatuotevalmistaja Narvi Oy on luottanut yhteistyöhön Lemonsoftin kanssa jo vuodesta 2008 alkaen. Yrityksen tuotteet tehdään suunnittelusta lähtövalmiiksi asti Suomessa, joten niin ikään paikallinen toiminnanohjausjärjestelmä on omiaan varmistamaan prosessien luotettavuutta.

Narvi Oy:n talous- ja hallintojohtaja Samuli Nurminen kertoo tyytyväisyyden Lemonsoftin toiminnanohjausjärjestelmään syntyneen mm. aiempien, muiden kokemusten vahvistamana: ”Kun on nähnyt ja käyttänyt muitakin ERP-järjestelmiä, voi sanoa, että Lemonsoft on erittäin toimiva. Muut järjestelmät ovat tuntuneet hieman kankeilta.”

Lemonsoft on mukana Narvi Oy:n päivittäisissä toiminnoissa luotettavana tuotannonohjausjärjestelmänä sekä myyntilaskutus- ja myyntireskontraohjelmana. Samuli Nurminen kertoo tuoterakenteiden olevan Lemonsoftissa hyvin kunnossa ja vastaavan Narvin valmistumisprosessia. Tätä kautta on saatu varastoarvot ja saldot pyörimään luotettavasti järjestelmän kautta ja palvelemaan yrityksen päivittäisiä toimintoja. ”Meillä on monimutkaisia tuoterakenteita, sisältäen työmääreitä ja leimauksia, jotta prosessin saa toimimaan. Tähän tarpeeseen Lemonsoft on toiminut hyvin.”

Mahdollisuus tarjota kotimaisia tuotteita Avainmerkki-lipun alla, on Narville keskeinen arvo. Niin ikään kotimaisena työllistäjänä Narvi Oy tarjoaa työpaikan yli viidellekymmenelle työntekijälle.  Kiukaat ja tulisijatuotteet syntyvät yksi- ja kaksivuorotyönä Lapin kylässä, kolmessa eri toimipisteessä. Narvi Oy:llä on merkittävä markkinaosuus Suomen kiuasmarkkinoista puukiukaiden osalta. Tämän lisäksi laadukkaat sähkökiukaat, muuripadat ja tulisijatuotteet pitävät tuotantolinjat lämpöisinä ja lähtevien varaston liikkuvana. Tuotteita toimitetaan kotimaan lisäksi kasvavassa määrin vientiin, joka muodostaa tällä hetkellä n. 15-20 prosenttia yrityksen liikevaihdosta.

Kun myös toiminnanohjausjärjestelmä toimii Suomessa ja tuntee kotimaisten tekijöiden tarpeet, on henkilökohtaista apua mahdollista saada silloin, kun sitä tarvitaan. Narvi Oy:n Samuli Nurminen kertoo kokeneensa Lemonsoftin asiakaslähtöiseksi toimijaksi, joka on kiinnostunut yrityksen toiminnasta sekä toiveista. Edellisestä yhteydenotosta Lemonsoftin Help Deskiin on juttuhetkellä ehtinyt kulua vain vuorokausi ja apua kaivanneeseen tilanteeseen saatiin tällä kertaa ratkaisu onnekkaasti yhdellä puhelinsoitolla. Nurminen kertoo huomanneensa asiakaspalvelun kehittyneen vuosien varrella, yrityksen mukana. ”Meille on toimivan help deskin lisäksi tärkeää, että meillä on nimetty yhteyshenkilö, jonka kanssa voimme keskustella henkilökohtaisesti, kun sille on tarvetta.”

Narvi Oy on jakanut kokemuksiaan Lemonsoftista myös muille toimijoille, jotka ovat olleet kiinnostuneita keskustelemaan ERP-järjestelmän toimivuudesta käytännössä. Talous- ja hallintojohtaja Samuli Nurminen on esitellyt Lemonsoftia vierailijoille myös paikan päällä Raumalla, Lapin kylässä. Tulevaisuutta ajatellen Narvi Oy toivoo käyttämiltään järjestelmiltä kykyä palvella myös tulevaa kehitystä ja mahdollisimman valmiita ratkaisuja, jotta asiakas voi keskittyä toiminnassaan oleelliseen.  ”Lemonsoft on toimiva ja ehdottomasti monipuolinen. Nekin kohdat, jotka eivät ole heti istuneet meidän ympäristöön, niihinkin on pyritty löytämään ratkaisu.”

Lemonsoft mukana Narvi Oy:n arjessa:

 • Luotettava tuotannonohjausjärjestelmä palvelee Narvi Oy:n vaativiakin tarpeita
 • Lemonsoftin toimivuus koettu hyväksi verrattuna muihin ERP-järjestelmiin
 • Hyvä ja mutkaton yhteistyö oman kontaktihenkilön sekä Lemonsoftin help deskin kanssa

Narvi Oy lyhyesti

 • Narvi Oy on kotimainen sauna- ja tulisijatuotevalmistaja
 • Toimintaa jo vuodesta 1937, vuosi 2017 yrityksen 80-v juhlavuosi
 • Tuotemerkit Narvi, Kota sekä Aito
 • Toimipisteet Rauman Lapin kylässä
 • Työllistää yli 50 henkilöä
 • Viennin osuus kokonaisliikevaihdosta n. 15-20 prosenttia, kansainvälisesti päämarkkina-alueena Eurooppa, erityisesti Ruotsi
 • Avainlippu-merkin haltija: toiminta Suomessa, aina suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen
 • Lue lisää: www.narvi.fi