Matrel

Laatua korostavan Matrel Oy:n toimitusjohtaja Lasse Turunen:
”Lemonsoft on kehittyvä ja ottaa asiakkaiden mielipiteitä huomioon.”

Mikkeliläinen sopimusvalmistukseen keskittynyt Matrel Oy on toiminut yhteistyössä Lemonsoftin kanssa koko kuusivuotisen taipaleensa ajan. Toimitusjohtaja Lasse Turunen sekä operatiivinen johtaja Rauno Vuorikoski kertovat oman kokemuksen ERP-järjestelmistä auttaneen ohjelmiston valinnassa. ”Alussa ERP-järjestelmien vaihtoehtoja oli kolme. Tiesimme mitä halusimme ja Lemon oli heti alusta vahvoilla, sillä järjestelmä oli tuttu ja harkinnassa jo edellisessä työpaikassa.”, kertaa Turunen valinnan perusteita. Myös kotimaisuudella ja kotimaisella käyttötuella oli Matrel Oy:lle arvoa etenkin käyttöönottovaiheessa.

Kun tiedossa oli, että lähes kaikki toiminnot tehdään yritysohjelmiston kautta, toivottavia ominaisuuksia olivat tuotanto, varasto, myynti, osto sekä reskontrat.  ”Varsinainen käyttöönottoprosessi meni todella hyvin. Teimme rakenteet kuntoon Exceliin, jonka myötä datan vieminen Lemonsoftiin oli helppoa.”, kertoo Vuorikoski. Tällä hetkellä Lemonsoftin toiminnanohjausjärjestelmä onkin mukana Matrel Oy:n arjessa aamusta iltaan. ”Koko toimintamme pyörii Lemonsoftin kautta: Aamulla ohjelma avataan ensimmäiseksi ja lähtiessä suljetaan viimeiseksi. ”

Matrel Oy:ssä on huomattu toimivan ERP-järjestelmän edut resursseja säästävänä investointina. Kun myös tilitoimisto on samassa järjestelmässä, papereiden käsittely ja listojen lähettäminen tilitoimistolle on jäänyt pois. ”Voimme katsoa suoraan järjestelmästä kaiken, mikä on todella iso etu. Samalla myös virheiden mahdollisuus pienenee.”, huomioi Vuorikoski.

Lähes kymmenen henkilöä työllistävä Matrel Oy kilpailee Vuorikosken mukaan alallaan ennen kaikkea laadulla: ”Pyrimme siihen, että virheitä on nolla kappaletta. ” Yritys on varmistanut toimitusketjun – ja laadunhallintansa ISO9001 sertifioinnin myötä. Toinen merkittävä tapa tuoda asiakkaille lisäarvoa on joustavuus. Se mikä saattaa olla kilpailijoille liian monisyinen, haasteellinen tai toisaalta tilauserältään liian pieni tilaus, otetaan Matrel Oy:ssä ilolla vastaan. Vankan sopimusvalmistus- ja osaamisverkoston myötä yritys pystyy tarjoamaan kilpailukykyiset toimitusajat sekä hinnoittelun. Kustannustehokas ja taloudellinen ajattelu oli aikanaan myös yksi peruste Lemonsoftin toiminnanohjausjärjestelmän valintaan: ”Aloittaessamme ja yrityksen ollessa tuore tuntui järkevältä, ettemme laita ERP-järjestelmään liikaa rahaa kiinni, vaan maksamme pilvipalvelusta kuukausivuokraa.”

Turusen ja Vuorikosken mukaan yhteistyö Lemonsoftin kanssa on mennyt hyvin eikä matkan varrella ole tullut vastaan suurempia haasteita. Matrel Oy:n hallinnon oma käyttökokemus ERP-järjestelmien logiikasta on auttanut hyödyntämään Lemonsoftin ominaisuuksia ja tarvittaessa tukea on saatu myös servicedeskistä. Ennen puhelimeen tarttumista Matrel Oy:ssä avataaan tosin yleensä ensin Lemonsoftin käyttöopas, jolle toimitusjohtaja Lasse Turunen antaa ruusuja: ”Lemonsoftilla on ohjeet hyvin jäsennelty ja ryhmitelty. Jos hakee jotain tiettyä detaljia, niin tieto kyllä löytyy.”

Matrel Oy on kertonut Lemonsoftin käyttökokemuksistaan myös muille yrityksille. ”Olen kertonut, kuinka järjestelmä toimii ja toivottanut kiinnostuneet tervetulleeksi meille tutustumaan Lemonsoftiin.” kertoo Vuorikoski. Toisaalta, eräs kontakti vakuuttui Matrel Oy:n hyvistä kokemuksista jo puhelinkeskustelun perusteella ja hankki myös järjestelmän itselleen.

Operatiivinen johtaja Rauno Vuorikoski kertoo, että tulevaisuuden haasteita ja tavoitteita katsotaan eteenpäin yhdessä Lemonsoftin kanssa. ”Meillä on kovat kasvutavoitteet, joihin käytössä olevan järjestelmän tulee skaalautua.” Toimitusjohtaja Lasse Turunen kuvailee Lemonsoftin yritysohjelmistoa kattavaksi. ”Siitä löytyy kaikki ne ominaisuudet, mitä tarvitsemme.”

Lemonsoft mukana Matrel Oy:n arjessa

  • Tuotanto, varasto, myynti, osto, reskontrat sekä kirjanpito helposti kaikki yhdessä ohjelmassa
  • Toimiva toiminnanohjausjärjestelmä mukana varmistamassa Matrel Oy laatustandardoitua toimintaa
  • Kotimainen ja kattava ERP-järjestelmä, jota Matrel Oy suosittelee myös muille alan toimijoille
  • Kuukausimaksu mahdollistaa myös pk-yrityksen investoinnin laadukkaaseen yritysohjelmistoon
  • Lemonsoftin käyttöopas koettu hyvin jäsennellyksi ja ryhmitellyksi, josta ohjelman käyttäjät löytävät tarvittaessa helposti tietoa

Matrel Oy lyhyesti:

  • Vuonna 2012 perustettu, sopimusvalmistukseen keskittynyt kotimainen yritys
  • Keskeisinä palveluina automaatiota, mekaniikka ja elektroniikkaa sisältävien laitteiden ja koneiden valmistus, sekä esimerkiksi ohjaus- ja logiikkakeskusten kokoonpano
  • Toiminnan laatua varmistamassa ISO9001 sertifioitu laatujärjestelmä
  • Toimii Mikkelissä uusissa tiloissa, joissa tilaa yrityksen kehittymiselle
  • Lue lisää: www.matrel.fi