Finnsweet

Yli 50 henkilöä työllistävässä Finnsweet Oy:ssä arvostetaan tiedonhallinnan luotettavuutta ja monipuolisuutta
”Lemonsoftissa parasta on, että siellä on kaikki.”

Kotimaisen Finnsweet Oy konsernin toimistossa Porvoossa virtaa päivittäisen toiminnan kannalta runsaasti oleellista tietoa. Kun dataa välittyy jatkuvasti hallintoon ja hallinnosta eteenpäin, on työyhteisölle tärkeää pysyä ajan tasalla. Massiiviset tuotemäärät, vilkas varastonkierto sekä talouslukujen raportointi yrityksen hallitukselle pitävät talouspäällikkö Tamara Liimataisen sekä hänen tiimiinsä kuuluvien Emma Elosen sekä Riikka Tuomisen päivät täysinä. Lankojen käsissä pitämiseen tarvitaan tehokkaan yhteistyön lisäksi sujuvaa tiedonhallintaa – mieluiten kaikki yhdestä ohjelmasta käsin.

Lemonsoftin avulla enemmän resursseja sujuvaan työpäivään

”Me olemme päässeet pitkälle Lemonsoftin yhdellä järjestelmällä, emmekä ole tarvinneet muita tukevia järjestelmiä väliin.”, Tamara Liimatainen kertoo. Talouspäällikön työpäivää helpottaa ennen kaikkea se, että taloushallinto ja logistiikka ovat saman ohjelman sisällä. Näin aika ei kulu tiedon hakemiseen eri ohjelmien väliltä, vaan aikaa ja energiaa jää muuhun. Käytännön tasolla tiimi arvostaa esimerkiksi mahdollisuutta räätälöidä eri tietosarakkeita haluamillaan värikoodeilla tai lukita tietyn kentän, jotta siihen tarvittava tieto ei jää vahingossakaan täyttämättä. Suuren tuotevalikoiman kasvaessa hallinnon työpäiviä parantavat kaikki ominaisuudet, jotka vähentävät tarvetta muistaa asioita ulkoa. Lemonsoftin järjestelmää hyödyntämällä vähennetään myös riskiä siitä, että jokin tärkeä tieto jää pois sairastavan tai työpaikkaa vaihtavan kollegan mukana.

Yrityksen kasvaessa ja kehittyessä toiveita on myös tällä hetkellä luottamusta nauttivalle tietojärjestelmälle. Finnsweet Oy:n tiimi toivoo saavansa jatkossa ratkottua Lemonsoftin avulla vielä enemmän automatiikkaa ja käytännön asioita. Ajatuksena tiedonhallintajärjestelmä, joka kasvaa yrityksen mukana olisi toivottavaa ja tarkoituksenmukaista. ”Tällä hetkellä Lemonsoftissa parasta on, että siellä on kaikki.” Tamara Liimatainen kiteyttää.

Pakettiautosta tukkuun ja omaan makeistehtaaseen

Yrityksen juuret vievät aikaan ennen videovuokraamojen ja markettien karkkilaareja. Finnsweet Oy:n perustaja Petri Salonen tutustui ensimmäisiin asiakkaisiinsa jo 1980-luvun puolivälissä. Yhden miehen pakettiauto ja torimyynti loivat aikanaan pohjan konsernille, joka työllistää tänä päivänä yli kahdeksankymmentä suomalaista ammattilaista. Finnsweet Oy:n keskeisiä tuotteita ovat Arimexin pähkinä- ja kuivahedelmätuotteet, maahantuodut laadukkaat suklaat, keksit ja kakut sekä laaja makeisvalikoima, joka lupaa kattaa ”lähes kaiken” erilaisia makumieltymyksiä ajatellen. Yrityksen sydän sykkii erityisesti mahdollisuudelle tarjota tuotteita, työpaikkoja ja osaamista omassa kotimaassa. Suomussalmella ja Riihikoskella sijaitsevalla tytäryhtiö Finlandia Candyn makeistehtailla tuotetaankin kotimaisia makeisia. Markkinoiden jalansijaa varmistetaan erikoistumalla ja tarjoamalla vaihtoehtoja, joita muualta ei saa.

Kuluttajien makuun

Niin kuin monen suositun kuluttajatuotteen kohdalla, kilpailu halutusta jalansijasta on kovaa. Asiakkaan hetkellisiin mieltymyksiin ei voi tuudittautua, vaan tarvitaan jatkuvaa tietoa siitä, mikä myy parhaiten ja mikä erä jää kokeiluasteelle. Talouspäällikkö Tamara Liimatainen kertoo Finnsweet Oy:n Karkkitorien olevan hyvä käyttöympäristö testata uutuuksia ja saada vahvistusta valikoiman sisällölle. Karkkitorit tarjoavat yrityksen valikoimia suoraan kuluttajille pääkaupunkiseudulla, hyvien julkisten kulkuvälineiden varrella.

Varsinainen asiakas-ja tuotetiedon hallinta sekä raportointi tehdään Lemonsoftin yritysohjelmiston avulla. Lemonsoft Oy on tehnyt yhteistyötä Finnsweet Oy:n kanssa viiden vuoden ajan. ”Kun perusdata on kunnossa, pystymme luottamaan siihen, että Lemonsoftin järjestelmä raportoi johdolle ja hallinnolle sitä dataa mitä tarvitsemme. Näin voimme tehdä tuotevertailuja ja saamme tarkempaa tietoa, mikä menestyy.” Raportoinnin kannalta seuraavaksi Finnsweet Oy:n hallinnon mielenkiinto on asiakasryhmäkohtaisissa tuotevertailuissa.

Lemonsoft mukana tukemassa Finnsweet Oy:n menestystä

  • Kaikki tieto yhdessä ohjelmassa, lisää resursseja ja aikaa työpäivään
  • Räätälöitävät ominaisuudet helpottavat päivittäisiä operatiivisia toimintoja
  • Vähemmän ulkoa opettelua sekä tiedon muistinvaraisuutta – kaikkien tarvitsema data helposti saatavilla
  • Raportointityökalujen avulla tietoa kohderyhmien käyttäytymisestä, tuoteryhmistä sekä kulurakenteesta

Finnsweet Oy lyhyesti:

  • Petri Salosen vuonna 1985 perustama yritys
  • Makeisten, suklaan ja leipomotuotteiden tuonti- ja tukkukauppaa, pakkausta sekä valmistusta harjoittava konserni.
  • Makeistuotteiden maahantuontia 1990-luvun alusta alkaen Karkkitori-karkkikaupat 1996 alkaen
  • Makeistehtaan oston myötä valmistusta Finlandia Candyn tuotannossa 2013 alkaen
  • Työllistää tällä hetkellä yli 80 henkilöä Suomessa
  • Arvoina hyvinvoiva henkilöstö, joustavuus & luotettavuus sekä ammattitaito