CWP

CWP Oy toimitusjohtaja Jussi Helve arvostaa ERP-järjestelmän tarjoamaa keskitettyä tietoa toiminnasta:
”Tarvittaessa voin katsoa vaikka Espanjasta, missä asiakkaan tilaus on menossa.”

Läpivärjättyjä puutuotteita tarjoava kotimainen Coloured Wood Products Oy toimii Etelä-Karjalassa Lappeenrannan Rauhan kylässä. Sekä hallinto, että tällä hetkellä kahdessa vuorossa toimiva tuotanto toimivat samassa kiinteistössä. Vahvaa tuloskasvua tekevä CWP Oy toimittaa tuotteita pääasiassa vientiin, joka muodostaa suurimman osan liikevaihdosta.

Toimitusjohtaja Jussi Helve ja tuotantopäällikkö Antti Hintsanen kertovat Lemonsoftin tulleen ”investointina juuri oikeaan saumaan.” Jussi Helve kertoo ERP-järjestelmän hankinnan olleen keskusteluissa aikaisemminkin, mutta toiminnan kasvettua yli Excelin sujuvan käyttökyvyn, oli aika tehdä päätös.  ERP-järjestelmän tarjoajia oli aluksi tarjolla enemmänkin, mutta lopulta Lemonsoft nousi juuri CWP Oy:lle toimivaksi vaihtoehdoksi. ”Lemonsoft oli sopivin paketti meille.”, perustelee toimitusjohtaja Helve.

CWP Oy:n henkilöstö on käyttänyt Lemonsoftia loppuvuodesta 2015 alkaen. Tällä hetkellä yritys käyttää ohjelmaa toiminnanohjauksen lisäksi myynti-ja ostotilauksiin, CRM:ään sekä viime toukokuusta alkaen myös kirjanpitoon. Vuoden 2018 alussa ensimmäiset Lemonsoftin kautta käsitellyt palkat ovat tulossa maksuun. Uuden ERP-järjestelmän käyttöönottovaihe on aina oma prosessinsa, mutta ohjelmisto omaksuttiin CWP Oy:n toimintoihin nopeasti. Alkuun haasteellisinta voi olla löytää juuri omalle yritykselle sopivat päivittäiset toiminnot. Tiukassa paikassa tuki löytyi langan päästä Lemonsoftin servicedeskistä.  ”Aluksi saattoi ihmetellä, miksi emme löydä tiettyä toimintoa, mutta kun otti yhteyttä helppiin tuli lähes halleluja-fiilis.”, muistelee Helve käyttöönottovaihetta.

Turhaa työtä ei enää tehdä”

CWP Oy:llä mitään ei tehdä varastoon, vaan kaikki tuotteet tehdään vain tilauksesta. Lemonsoftin tuotannonohjauksen avulla seurataan toimintojen etenemistä kirjauksista eri vaiheisiin ja voidaan seurata helposti mitä on saatu valmiiksi.

Yrityksessä on kiinnitetty huomiota myös siihen, mihin hallinnon työaika kuluu. ”Kun ostolaskut ovat Lemonsoftissa yhdessä paikassa, näemme kuka on maksanut ja minkä verran, on toimintaa helppo seurata. Tilitoimistokulutkin ovat huomattavasti edullisimpia. ”, kertoo Helve. Tuotantopäällikkö Antti Hintsanen korostaa myös omien tuotteiden katelaskennan helpottumista: ”Lemonsoft on tehnyt hinnoittelun helpommaksi. Jos ostettujen värien tai viilujen kustannukset nousevat, näemme tilanteen Lemonista helposti ja voimme miettiä omaa hinnoitteluamme eteenpäin.”

Yrityksessä säästyneet resurssit otetaan tyytyväisinä vastaan muihin toimintoihin käytettäväksi. Aikaa on näin ollen enemmän esimerkiksi aina tärkeään myyntityöhön.  ”Turhaa työtä ei enää tehdä. Aika ei ole lisääntynyt mihinkään, mutta nyt tehdään oikeita asioita.”, korostaa Hintsanen. Tällä hetkellä ajatus toiminnasta ilman yrityksen tarpeita palvelevaa järjestelmää aiheuttaa hallinnossa kylmiä väreitä: ”Myynti on kasvanut sitä tahtia, että ilman Lemonsoftia tilanne voisi olla hälyttävä.

”Kaikkiaan olemme ottaneet pitkiä harppauksia vuosien varrella Lemonsoftin kanssa. Ohjelma on käyttäjiensä näköinen: Mitä ja kuka sillä tekeekin, kuvaa Lemonsoftin joustavuutta.”, summaa toimitusjohtaja Helve.

Lemonsoft mukana CWP Oy:n arjessa

 • Tuki CWP Oy:n vahvalle kasvulle ohjelmalla, joka keskittää toiminnasta tarvittavan tiedon yhteen paikkaan
 • Auttaa kohdistamaan resurssit tarvittaviin kohteisiin
 • Apu tuotehinnoitteluun ajankohtaisten ostotietojen myötä
 • Koettu toimivaksi ja käyttäjiensä näköiseksi yritysohjelmistoksi

CWP Oy lyhyesti

 • Vuonna 2004 perustettu kotimainen läpivärjättyjen puumateriaalien toimittaja
 • Päätuotteena koivuviilulaminaatti asetukkiteollisuuteen
 • Toimittaa puumateriaaleja myös huonekalu-, kaluste- ja sisustusmarkkinoille
 • Tuotteet valmistetaan yrityksen ainutlaatuisella menetelmällä
 • Toimii tällä hetkellä yhdestä toimipisteestä käsin Etelä-Karjalassa Lappeenrannassa
 • Suurin osa tuotteista menee vientiin ympäri maapalloa
 • Lue lisää: cwp.fi