Viiden vuoden toimitusjohtajaprojekti venyi kuudeksi

Lemonsoftin kehitys on nyt siinä vaiheessa, että seuraavien kehitysloikkien saavuttamiseksi on hyvä saada yritykseen uutta verta.

Aloitin Lemonsoftin toimitusjohtajana 24.9.2012. Se oli maanantaipäivä ja muistan sen päivän varsin hyvin muun muassa siitä kun ensimmäiseksi työpäiväksi minulle oli jo buukattu kaksi asiakastapaamista eri paikkakunnille samaan kellonaikaan. Tuon jälkeen on kalenterin käyttöäkin sitten harjoiteltu kohtuullisen menestyksekkäästi. Lemonsoft oli tuolloin kuusivuotias ja meillä oli nuppiluku 28 henkilöä, liikevaihtoa tehtiin ko. tilikaudella n. 3 Meur, liikevoiton liikkuessa n. 7,5% tienoilla.

Vuosien aikana niin Lemonsoftin ohjelmisto, palvelut, henkilöstö kuin organisaatio ja samalla koko yritys on kehittynyt voimakkaasti. Yrityksen ollessa nyt teini-iän kynnyksellä se ei ole enää läheskään sama kuin tuolloin kuusivuotiaana. Kuluvan vuoden liikevaihto tulee asettumaan toivottavasti lähemmäksi 10 miljoonaa euroa kuin yhdeksää, henkilökunnan määrä tuosta reilun viiden vuoden takaisesta on lähes kolminkertaistunut ja olemme onnistuneet saamaan kannattavuuden hyvälle tasolle. Lisäksi olemme mukana jo yli 17 000 yrityksen arjessa ja edelleen kaksi uutta yritystä jokainen arkipäivä ottaa käyttöön Lemonsoftin.

Menestyksestä ja sen kehityksestä kuuluu kiitos tietenkin asiakkaillemme, jotka ovat antaneet meille luottamuksensa. Iso kiitos kuuluu myös suuresti arvostamalleni henkilökunnalle. Samaan hengenvetoon esitän kiitokseni jo tässä vaiheessa kulloinkin vastuussa olleelle hallitukselle hyvästä yhteistyöstä.

Vuosien varrelle mahtuu hienoja hetkiä ja onnistumisia, mutta olisi varmasti naiivia siteerata tässä kohdin lauluntekijän sanoja siitä, etteikö päivääkään vaihtaisi pois ja toki jos ei ihan koko päivää, niin joskus sitten ainakin sen aamupäivän tai iltapäivän. Kyllähän tämä positio pakostakin tuo eteen joskus sellaisia asioita tai tehtäviä, missä pitää valita huonoista vaihtoehdoista se vähiten huonoin ja ne eivät välttämättä sitten aina ole niitä miellyttävimpiä tekemisen ja toteuttamisen kohteita. Onneksi näitä tilanteita on ollut kuitenkin harvoin, hyvin harvoin.

Jo kesällä 2012 kun sain kutsun tulla Lemonsoft Oy:n toimitusjohtajaksi, tiesin että tämä tulee olemaan eräänlainen ”projekti”. Tuolloin mielessäni kaavailin sen pituudeksi viittä vuotta.

Lemonsoftin kehitys on nyt siinä vaiheessa, että seuraavien kehitysloikkien saavuttamiseksi on hyvä saada yritykseen uutta verta. Itse tulen jättämään toimitusjohtajan tehtävät seuraajalleni tulevan syksyn aikana. Jatkan toimitusjohtajana siihen saakka kunnes kapulanvaihto seuraajani kanssa voidaan suorittaa, joka tapauksessa tämä mennee kesälomien jälkeiseen aikaan. Sen jälkeen onkin aika ryhtyä pohtimaan mikä olisi itselleni se seuraava ”projekti”.

Tämä lähes kuusivuotinen matka on ollut hieno, mielenkiintoinen ja omalla tavallaan hyvin opettavainenkin. Ylpeänä voin todeta, että saan luovuttaa seuraajalleni kapulan yrityksestä, joka menestyy, kehittyy, sillä on hienot tuotteet ja palvelut, asiantunteva henkilökunta ja yrityksellä on edessään varmasti paljon enemmän tulevaisuutta kuin historiaa takanaan.

Nyt on aika taas kuitenkin palata sorvin ääreen ja haluan toivottaa kaikille tämän blogin lukijoille aurinkoisia ja energisiä kevätpäiviä!