Vero.fi: Ennakkoperintärekisterin tarkistuspäivät muuttuvat vuoden 2018 aikana

Nykyiset ennakkoperintärekisterin tarkistuspäivät 28.2. ja 31.8. poistuvat. Tarkistuspäiviä ei enää näytetä ennakkoperintärekisterimerkinnän yhteydessä YTJ:ssä ja Ilmoitin.fi-palvelussa.

Uudet tarkistuspäivät ovat 1.3., 1.6., 1.9. ja 1.12. Tarkistuspäivät ovat yleisiä tarkistuspäiviä ja koskevat kaikkia suorituksen saajia. Kaikki suorituksen saajat on tarkistettava jokaisena tarkistuspäivänä. Yrityskohtaista tarkistuspäivää ei enää ole. Tarkistuspäiviä ei enää kerrota Ilmoitin.fi-palvelun kautta tehdyissä ennakkoperintärekisterikkyselyissä.

Uudet tarkistuspäivät otetaan käyttöön 1.9.2018. Vuonna 2018 on kolme tarkistuspäivää 28.2, 1.9 ja 1.12. Vuodesta 2019 alkaen käytössä ovat kaikki neljä tarkistuspäivää. Rekisteristä voidaan poistaa myös muuna ajankohtana kuin rekisteriin merkittynä tarkistuspäivänä. Maksajan kannattaakin tarkistaa suorituksen saajan rekisterimerkintä aina maksuhetkellä.

Lue lisää